2012-08-23 07:58:42• hírek • Póti Orsolya

Egyedi stílussal kápráztatta el a közönséget az Everdance

A Partiumi Magyar Napok keretében augusztus 22-én látványos táncbemutatóra került sor a Tűzoltótoronynál felállított színpadon. A nyíregyházi Everdance Táncegyüttes magával ragadó, egyedi stílusa sokakat magával ragadott.

Különleges táncélményben volt részük, mindazoknak akik szerda este fél 10 körül ellátogattak a Tűzoltótoronyhoz. A nyíregyházi Everdance táncegyüttes második alkalommal szórakoztatta a szatmári közönséget egyedei táncstílusával, az „Everdance stílussal".

Az Everdance Táncszínházat 2007 nyarán alapította Takács Péter azzal a céllal, hogy egyedülálló, több stílust bemutató és a közönséget elragadó előadásokat hozzon létre. Közel negyvenfős tánckarának hivatásos táncosait Magyarország több pontjáról, valamint a határon túlról toborozta össze.

Ahogyan a Csillag születik műsoraiból, úgy a szerda esti produkcióból is kiderült: az Everdance táncosai arra törekednek, hogy megőrizzék a magyar néptánc minden szépségét, de úgy, hogy az a mai ember számára is látványos táncszínházi előadást mutassanak be.

Bemutatójuk a legtöbb stílusirányzatot magába foglalta, a hip-hoptól elkezdve a dzsesszen, a cigány táncokon és a latin-amerikai táncokon át, a standard társastáncokig és a klasszikus balettig. A show alapjául mégis a magyar néptánc motívumai szolgálnak, melyet a tehetséges táncosok rákomponálnak az említett stílusokra, ezáltal megalkotva sajátos kifejezésmódjukat.

A társulat idén nyáron részt vett a montreáli táncvilágbajnokságon. A nívós rendezvényen való részvétel, a több száz sikeres fellépés, valamint a nézők lelkes tapsvihara ösztönzi a csapatot az állandó fejlődésre és megújulásra.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: